Dr. Oana Spanu este considerat unul din cei mai buni medici dermatologi din Romania
Medicul dermatolog Oana Spanu (www.oanaspanu.ro) ne explica de ce si cand ar trebui sa apelam la augmentarea buzelor, care este cea mai potrivita metoda, cum se poate efectua aceasta pentru a aduce tinerete si frumusete chipului, fara sa modifice trasaturile si pastrand cea mai importanta caracteristica, naturaletea.
Care sunt cele mai noi tendinte legate de tratamentul de marire a buzelor?
Femeile apeleaza la marirea buzelor, in multe cazuri, pentru ca se poarta, nu pentru ca au nevoie. Acesta este principalul motiv pentru care vedem atat femei foarte tinere, cat si doamne trecute de 40 de ani cu buze exagerat de mari, deformate, care nu se incadreaza in volumele fetei .
Textura cat mai delicata, uniformitatea si volumul pastrat in limitele bunului simt sunt cele 3 linii majore in care ar trebui sa se incadreze acest tratament.
De ce detalii trebuie sa tinem cont cand luam decizia de a ne mari buzele?
Augmentarea buzelor cu acid hialuronic de buna calitate, folosit in cantitati reduse poate volumiza buzele subtiri la femeile tinere, poate corecta asimetrii stanga-dreapta sau diferentele majore intre buza de sus si cea de jos si poate reface volumul pierdut al buzelor la femeile care au depasit varsta de 30-35 ani.
Contur, forma, simetrie, volum, textura…cine face alegerea, pacienta sau medicul?
De obicei, femeile vin cu idei preformate despre ce-si doresc sa modifice : volum si contur. Toate buzele au contur, indiferent cat de subtiri sau asimetrice sunt. Ceea ce trebuie refacut este volumul, tipul de acid hialuronic ales pentru procedura si cantitatea injectata vor face diferenta intre un rezultat natural si unul nereusit.
Ce inseamna ‘’acid hialuronic de buna calitate’’?
Acidul hialuronic folosit in augmentarea buzelor trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii: suficient de concentrat pentru a da volumul potrivit, suficient de flexibil pentru ca buzele sa aiba o mobilitate naturala si suficent de elastic pentru a nu crea noduli si a nu se deforma in timp.
Care sunt riscurile unui astfel de tratament?
Acidul hialuronic este un produs temporar de umplere, obtinut in laborator, dupa multiple etape de procesare si sterilizare, astfel incat produsul final se va adapta complet tesutului uman pentru a impiedica orice riscuri de reactii alergice sau infectioase. Sunt doar cateva tipuri de produse care indeplinesc toate aceste proprietati, tocmai de aceea este foarte importanta cunoasterea acestor detalii si alegerea unei marci de calitate.
Un alt aspect esential in obtinerea unui rezultat bun si evitarea complicatiilor este alegerea clinicii si a medicului. Chiar daca pare o simpla procedura de injectare, augmentarea buzelor trebuie efectuata intr-un mediu steril, de catre un medic experimentat, pentru a evita complicatiile imediate sau tarzii de tip sangerare, vanatai, suprainfectii sau formare de noduli.
Cat de mult persista rezultatele? Este mai bine sa apelam la tratamente temporare sau definitive?
Rezultatul trebuie sa persiste in medie, intre 4 si 9 luni, dupa al 2-lea tratament chiar pana la un an. Ideal este acidul hialuronic, un produs similar cu cel natural, existent in organismul nostru, produsele permanente fiind cu silicon, pot crea un rezultat estetic neplacut, reactii nedorite (noduli) la locul injectarii si pot migra. Daca dorim sa renuntam la produsele permanente, singura metoda de indepartare este cea chirurgicala, dificila si cauzatoare de cicatrici.
Dr. Oana Spanu
Sos. Nordului nr. 60, ap.3, Bucuresti
Tel: +40 725 525 922 / +40 314 379 825